Array ( [type] => 8192 [message] => mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  كانال ­هاي فروش كانال ­هاي فروش

طرح و ساخت پرسا

كانال ­هاي فروش

​ كانال فروش چيست؟
كانال فروش راهي يا رسانه ­اي است كه براي فروش محصولات يا خدمات به مشتريان نهايي از يك توليد كننده اتخاذ مي­شود. كانال‌ هاي فروش مي‌ توانند مستقيم يا غيرمستقيم باشند، بسته به اينكه محصولات چگونه به دست مشتريان مي‌ رسند. اين كانال­ها مي­توانند در قالب پلتفرم ­هاي آنلاين يا آفلاين، افراد و ... با هدف نهايي­ سازي فروش باشند.

تعريف ديگري كه مي­توان از "كانا­ل هاي فروش" ارائه كرد اين است كه كانال فروش منبع درآمدي براي توليدكننده است كه از طريق آن محصولات يا خدمات فروخته خواهند شد.

يك سازمان مي تواند چندين كانال فروش براي فروش محصولات خود در اختيار  داشته باشد. به عنوان مثال فروشندگان، تجارت الكترونيك، شركا، شعبه ­ها و غيره. اما نكته­اي كه در اين بين حائز اهميت است اين است كه همه كانال­هاي فروش ممكن است درآمد يكساني نداشته باشند. بنابراين سازمان­ها مي­بايست كانال هاي فروش خود را بر اين اساس برنامه­ريزي نمايند كه كانالي كه درآمد كمي دارد ممكن است همچنان براي برخي از مشتريان سودمند باشد، لذا صرفا توجه به درآمد بالاي حاصل از فروش يك كانال ممكن است باعث از دست دادن گروهي از مشتريان سازمان شود.

تفاوت بين كانال فروش در مقابل فروش مستقيم
در موضوع فروش سازماني، استفاده از كانال­هاي فروش در مقابل فروش مستقيم قرار مي­گيرد. بسته به نوع كسب­و كار، سازمان­ها مي­توانند از فروش مستقيم يا فروش غيرمستقيم (استفاده از كانال­هاي فروش) و يا تركيبي از هردو براي فروش محصولات و خدمات خود به مشتريان بهره جويند. در ادامه به بررسي برخي از تفاوت­هاي مدل فروش مستقيم و كانال­هاي فروش به اختصار پرداخته مي­شود.

كانال فروش
فروش مستقيم
شخص ثالث مانند توزيع كنندگان، خرده فروشان يا عمده فروشان و غيره محصولات يك شركت را به مصرف كنندگان نهايي خود مي­فروشند.
توليد كننده­ي محصول مستقيماً محصولات را به مصرف كنندگان نهايي مي­فروشد.
در فروش كانال، شركت ها فرصتي براي تعامل با مصرف كنندگان نهايي خود پيدا نمي كنند.
در Direct sales ، تعامل مستقيمي بين فروشنده و مصرف كنندگان نهايي كالا وجود دارد.
توليد كننده موظف است درصد معيني از سود را با فروشنده شخص ثالث تقسيم كند.
توليد كننده مي تواند 100٪ سود حاصل از فروش محصول را حفظ كند.
فروش كانال گزينه خوبي براي فروش در كسب و كارهاي بزرگ است.
فروش مستقيم گزينه مناسبي براي فروش در شركت هاي كوچك است.
كانال هاي فروش مستقيم
يك سازمان مي تواند از كانال­هاي فروش مستقيم براي فروش محصولات و خدمات خود استفاده كند. برخي از اين كانال ­ها عبارت است از:

فروشگاه­هاي خرده فروشي
شعبات
نمايشگاه ها
تيم فروش كه توسط شركت براي فروش محصولات به مشتريان استخدام مي­شود.
كانال ­هاي فروش غير مستقيم
كانال هاي غيرمستقيم زيادي وجود دارد كه يك شركت مي تواند براي فروش به كار گيرد.

شخص ثالث (فروشندگاني هستند كه محصولات را از طرف سازمان و با اضافه كردن مقداري به عنوان ارزش افزوده، به فروش مي‌ رسانند).
بازارهاي آنلاين (مانند آمازون كه به يك كسب‌ و كار كمك مي‌ كند تا فروش خود را روي پلتفرم خود انجام دهد).
مشاركت و برون سپاري
تفاوت كانال فروش و كانال توزيع چيست؟
هر چند در بسياري از كسب و كارها مديران فروش از واژه كانال فروش و كانال توزيع بجاي يكديگر استفاده مي كنند، اما در بسياري از موارد داراي دو مفهوم جداگانه هستند.

زنجيره كانال توزيع از مبداء ارائه كالا يا خدمت آغاز شده و تا زمان تحويل كالا و خدمت به مشتري ادامه دارد.

حال آنكه زنجيره كانال فروش از زمان ثبت سفارش مشتري شروع شده و تا زمان تحويل سفارش ادامه دارد. به منظور افزايش فروش و نفوذ بيشتر در بازار، شناخت صحيح و بررسي كليه كانال هاي فروش و انتخاب تاثير گذار ترين آنها اهميت بسزايي دارد.

براي درك راحت تر اين مطلب، از يك مثال ساده استفاده مي كنيم. در نظر بگيرد كه شما صاحب يك فروشگاه هستيد، بنابراين مهمترين كانال فروش به مشتريان همان فروشگاه فيزيكي است. حال اگر به منظور افزايش رفاه حال مشتريان امكان سفارش تلفني را اضافه كنيد، در واقع كانال فروش تلفني نيز به كسب و كار شما اضافه شده است. براي فهم بهتر مساله، آنلاين شاپ‌ هايي كه در فضاي مجازي همچون اينستاگرام فعاليت مي‌ كنند، اكانت آن­ ها از مهمترين كانال‌ هاي فروش آنها بشمار مي‌ آيد.

در سال‌ هاي اخير شاهد روي كار آمدن كانال‌ هاي آنلاين جديد و گاها پيچيده ه­اي هستيم كه منجر به تدوين استراتژي‌ هاي فروش چند‌ كاناله شده است. حال آنكه انتخاب كانال‌ هاي فروش منطبق بر كسب و كار و مديريت صحيح آن­ها نقش تعيين كننده­اي در افزايش فروش و سود‌ دهي هر كسب و كاري دارد.

كانال فروش يا فروش غير مستقيم
فروش از طريق كانال شامل واسطه هاي مختلفي است كه محصولات را براي توليد كننده در بازار مي­فروشند و توزيع مي­كنند. از فروش كانال مي توان به عنوان فروش غيرمستقيم نيز نام برد. زيرا فروشنده مستقيماً محصولات را به مصرف كنندگان نهايي خود نمي­ فروشد. به عنوان مثال ، يك شركت مي تواند فروش محصولات خود را از طريق خرده فروشان ، عمده فروشان، توزيع كنندگان و ... انتخاب نمايد.

بسياري از سازمان­ها از كانال­هاي فروش بهره مي­برند چرا كه اين يك روش مقرون به صرفه براي فروش محصولات در بازار است.

كوكاكولا نمونه­اي از شركتي است كه براي فروش محصولات خود در بازار از كانال­هاي فروش استفاده مي­كند. هرگز فروشگاه فيزيكي پيدا نخواهيد كرد كه كوكاكولا محصول خود را در آن بفروشد، يا اينكه نمي­توانيد يك بطري كوكاكولا را از وب سايت آن­ها خريداري كنيد. فقط از طريق فروشنده ­هاي شخص ثالث و كانال­هاي فروش مانند فروشگاه هاي مواد غذايي، دستگاه فروش، رستوران يا هر سيستم فروش ديگر مي توانيد كوكاكولا را خريداري كنيد.

چرا بايد از چندين كانال فروش استفاده كرد؟

كسب و كارهاي مختلف بر حسب نوع كسب و كار و محصول و خدماتي كه ارائه مي دهند، امكان استفاده از كانال‌ هاي فروش متعددي دارند.

كه صد البته انتخاب كانال فروش مناسب و به روز، به افق ديد و آينده نگري مدير فروش و صاحبان كسب و كارها بستگي دارد.

به عنوان مثال فروشگاهي كه به فروش در محل فيزيكي خود بسنده كرده و مايل به استفاده از ساير كانال­هاي فروش نيست، نسبت به ساير فروشگاه‌ ها كه همان محصولات را عرضه مي كند، اما از كانال هاي فروش ديگر از جمله فروش تلفني، فروش آنلاين تحت وب، اپليكيشن فروش آنلاين و…. استفاده مي‌ كنند، از سهم بازار كمتري برخوردار است.

بنابراين استفاده از چندين كانال فروش در پوشش دهي سطح وسيعتري از مشتريان و افزايش سهم بازار موثر است.

هرچند استفاده از كانال‌ هاي فروش متعدد در افزايش فروش موثر است اما انتخاب كانال‌ هاي نامتناسب منجر به ايجاد يك سيستم توزيع با ارتباط ناموزون در بين اعضا شده كه در دراز مدت منجر به كاهش كارايي خواهد شد.

عوامل موثر بر انتخاب كانال فروش چيست؟

ديد مديريتي و آينده نگري صاحبان كسب و كارها مي تواند تاثير مستقيمي بر انتخاب كانال هاي فروش  مناسب براي كسب و كار داشته باشد. اما پيش از انتخاب هر كانال فروشي توجه به اين نكته كه چند درصد بازار هدف را تحت پوشش قرار مي­دهد نيز حائز اهميت مي­باشد. به عنوان مثال اگر فردي به عنوان مدير يك فروشگاه، تمايل به استفاده از كانال فروش آنلاين داشته باشد، توجه به اين نكته حائز اهميت است كه چند درصد از مشتريان وي مايل به خريد و پرداخت به صورت آنلاين مي ­باشند.

علاوه بر اهميت ميزان پوشش دهي بازار، هزينه ­هاي كانال فروش نيز از اهميت بسزايي برخوردار مي­باشد و در واقع استفاده از يك كانال فروش مي­تواند هزينه­ هايي را به سازمان­ها يا مشتريانشان تحميل نمايد.

مزاياي استفاده از كانال فروش
استفاده از كانال­هاي فروش براي سازمان­ هايي مناسب است كه قصد دارند روي قسمت­هاي ديگر تجارت خود نيز تمركز كنند و آن­ها را گسترش دهند.

وقتي سازماني كار توزيع و فروش خود را برون سپاري مي­نمايد، مي­تواند تلاش خود را روي قسمت­ هاي ديگر تجارت متمركز كند . كه اين قسمت­ها عبارت اند از:

توليد محصولات جديد
گسترش سازمان
افزايش ظرفيت فعاليت­هاي سازمان
سازمان­ها با بهره گرفتن از كانال­هاي مختلف فروش، بار فروش را از شانه­هاي كارمندان برداشته و آن­ها را آزاد مي كنند تا تلاش خود را براي كارهاي مهم ديگر متمركز كنند.

علاوه بر اين ، با انتخاب كانال فروش، سازمان­ها مي توانند به سرعت تجارت خود را در شهرها و كشورهاي مختلف گسترش دهند. از طرفي تلاش خود را بر روي توليد محصولات جديد و رشد درآمد متمركز كنند. هم­چنين مي توانند محصولات جديد خود را به طور كارآمد در بازار توزيع كنند.

معايب استفاده از كانال فروش
استفاده از كانال­هاي فروش ممكن است يك گزينه سودآور براي فروش محصولات سازمان­ها به نظر برسد. اما استفاده از كانال­هاي فروش از معايب نيز عاري نيست. اولين نقطه ضعفي كه شركت­ها را از انتخاب كانال فروش منع مي­كند اين است كه آن­ها كنترل تجارت خود را از دست مي­ دهند.

آن­ها بايد كنترل فروش و توزيع محصولات خود را به شركت­هاي ديگر بدهند. با اين حال، سازمان­ها مي­توانند با تعيين مدير براي كانال­ هاي فروش خود اين مشكل را برطرف سازند.

اما در اين حالت نيز سازمان­ها مجدداً ملزم به پرداخت هزينه­هاي اضافي به صورت حقوق و مشوق­ هاي پرداخت شده به مدير كانال­هاي فروش مي­باشند.

علاوه بر اين به عنوان يك تجارت، سازمان­ها ملزم به انجام اقدامات مداوم براي كنترل استراتژي­هاي قيمت­ گذاري انتخاب شده توسط اشخاص ثالث هستند.

اگر شخص ثالث تصميم بگيرد كه هرگونه سياست قيمت­ گذاري خودسرانه را انتخاب كند، اين ممكن است بر استراتژي قيمت­ گذاري كسب و كار سازمان­ها تأثير سوء بگذارد.

هم­چنين اگر سازمان­ها از مدل كانال­هاي فروش (فروش غير مستقيم) در مقابل مدل فروش مستقيم استفاده نمايند، نمي­توانند از سود 100 درصدي حاصل از فروش محصولات خود بهره­مند شوند. چراكه مي­بايست بخش قابل توجهي از حاشيه سود سازمان را با توزيع كنندگان خود تقسيم كنند. در برخي از موارد ممكن است درصدي از سود كه مي­بايست سازمان­ها با توزيع كننده خود به اشتراك بگذارند از 10 تا 50 درصد باشد.

مدل فروش كانال براي انواع كسب و كارهاي مختلف

استفاده از مدل كانال فروش، گزينه ه­اي ايده آل براي شركت­ هاي...

ادامه مطلب


برچسب:
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: <~PostRate~>
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1401/6/21 ساعت: ۱۶ توسط:parsapar :